in

Оказа се, че 150 кг е откритата мъртва риба в река Черна

Кадър: bTV

Доста голямо се оказа количеството открита мъртва риба във водите на река Черна в Смолян. Става въпрос за цели 150 кг пъстърва. Екип от експерти бе сформиран още в неделя, когато бе получен сигнал за мъртвата риба

Тепърва предстои да бъде установен виновникът за замърсяването. РИОСВ – Смолян са взели проби и когато те излязат със заключение и се разкрие причината за замърсяването, реката ще бъде зарибена отново. Това каза за „Фокус“ кметът на Смолян Николай Мелемов.

Кметът уточни, че мъртвата риба вече е извадена от реката и изрази надежда, че като се спре замърсителят, реката трябва да се изчисти.

Огромно количество мъртва риба е изплувало в наша река – има и големи пъстърви

Сигналът за мъртвата риба в реката е получен в неделя сутрин, като веднага е сформиран екип от експерти. След обход в района на ж.к. „Петровица“ е установено наличието на умряла риба и миризма на канализационни битово-фекални води.

„След получения сигнал в 8 часа с поне четирима души колеги бяхме на място. Ще има наказани с най-строга санкция. Ще се създаде възможност и за последващо зарибяване. Миризма на битови фекални води. Установи се доста сериозно нерегламентирано заустване на канализационния колектор директно в река Черна“, каза директорът на РИОСВ-Смолян Екатерина Гаджева пред bTV.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/