in

Да пожелаем успех на нашите момичета: Волейболистките ни излизат срещу Румъния

Снимка: Facebook/Bulgarian Volleyball Federation

Продължава европейското първенство по волейбол за жени в Италия. Българският женски национален отбор излиза в двубой срещу Румъния. Това е четвъртия мач от група В, като двубоят е тази вечер от 19:00 часа в „Паладзето дело Спорт Джани Асти”.

„Лъвиците“ заемат второ място във временното класиране на групата. Те постигнаха две победи над Хърватия и Босна и Херцеговина с по 3:1 и загубиха от лидера Италия с 0:3.

От своя страна Румъния се намира на трето място в таблицата. Румънските волейболистки са с две победи, две загуби и 6 точки.

Волейболистките ни гонят две задължителни победи над Румъния и Швейцария, за да съхранят втората позиция в групата. Това е важно за следващия ни съперник на 1/8-финалите.

Регламентът предвижда вторият от Група B да играе с третия от Група D. Ако евентуално отстъпим на трета позиция ще играем с втория то Група D.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.