in

Преди да потегли за НБА: Везенков получи „Златна топка“ от БФБаскетбол

Снимка: Facebook/Alexandar Vezenkov

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков става част от редиците на отбора на „Сакраменто Кингс“. През есента предстои той да направи най-голямата крачка в кариерата си досега, а именно – да облече екипа на отбор от НБА. Преди да замине за САЩ, Везенков получи специален подарък от президента на Българска федерация баскетбол (БФБаскетбол) Георги Глушков

63-годишният Глушков е първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА). Именно той връчи на Везенков символична „Златна топка“.

Българският баскетболист отпътува снощи за САЩ, където ще започне подготовка с новия си тим „Сакраменто“.

Миналият месец Александър Везенков бе дал интервю специално за гръцката платформа на специализираното уеб издание Eurohoops.

Тогава той заяви, че обстановката в „Сакраменто“ е подобна на тази в „Олимпиакос“ на всяко ниво.

„Атмосферата е семейна и това много ми харесва. Това е мечта и потенциална възможност. Не избрах това, само и само да бъда в НБА. Във всяка моя мечта аз виждам потенциал“, каза Везенков тогава.

„Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Искам да помогна на отбора да побеждава. Всяко начало е трудно, но съм готов да помогна на себе си, на отбора. Поставили сме си цели и искам да успея. Отиваш в нов отбор и трябва да покажеш какво можеш. Вярвам в себе си, отивам да го изживея и да видя докъде мога да стигна“, заяви в ранни зори тази сутрин на столичното летище Везенков пред Спортал.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/