in

Странджа е осеяна с трупове, наядени от диви животни: Моргата в Бургас прелива

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Картинка като от филм на ужасите в Странджа. Там изникват много полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти. Труповете са препълнили моргата в Бургас. От моргата съобщават, че повечето тела са на мигранти, загинали още през зимата от измръзване и недохранване

Към този момент в хладилните камери са прибрани 16 трупа, които все още са без установена самоличност, като всеки ден пристигат нови. Телата се откриват около села в Странджа, от където минава пътят на нелегалните мигранти.

„Всеки ден имаме поне по един. Ако случайно мине ден без да ни докарат труп на мигрант, то на следващия телата са две-три. Повечето са пълни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна“, описва ситуацията, в която са принудени да работят бургаските патоанатоми д-р Галина Милева, началник на отделението, съобщава 24 часа.

Въпреки че наскоро и след дълга битка, превърнала се в лична кауза на д-р Милева, бургаската морга най-после получи нова хладилна камера и част от труповете вече не са във фризер за сладолед, където се съхраняваха, и тя е пълна с тела на чужденци с неустановена самоличност. Едва малка част от телата биват разпознавани след ДНК тестове от роднини и прибирани в родината си, казват от отделението.

Ако ситуацията продължава така, ще ни трябва помощ, може би Гранична полиция трябва да помисли телата на мигрантите да се съхраняват в отделна камера извън нашето отделение, казва д-р Милева.

Голяма част от труповете, които в момента са в бургаската морга, са на мигранти, загинали още през зимата от измръзване и недохранване, смята д-р Милева. Много рядко в отделението пристигали запазени тела на бежанци, починали наскоро.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/