in

Вече близо месец ни вест, ни кост от заподозрения за убийството на Димитър Малинов

Снимка: Facebook

Все още няма резултат от издирването на основния заподозрян за жестокото убийство на младия Димитър Малинов в Цалапица. От началото на издирването вече мина близо месец, но все още Рангел Бизюрев се укрива в Германия.

Днес близки, роднини и приятели на убития Димитър излязоха на протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив.

Протестиращите настояват за обективно разследване и за строги наказания за убийството на Митко.

Част от исканията им още е да бъде отстранен прокурорът по случая с близнаците и обвинението спрямо тях да бъде променено от „укривателство“ в „съучастие“, съобщава Нова телевизия. Припомняме, че двамата братя бяха обвинени в лично укривателство за жестокото убийство на Димитър Малинов.

Протестът е под надслов „Справедливост за Митко! Аз съм Митко и няма да мълча!“ Това е вторият протест пред прокуратурата в Пловдив. Предишният беше на 10 август. Тогава след настояване от протестиращите, майката бе приета за среща с окръжния прокурор Ваня Христева и нейните заместници.

Майката на убитото момче настоява прокуратурата да промени обвинението срещу близнаците от укривателство в съучастие.

Забавеното разследване на това престъпление е един от мотивите, с които вътрешният министър поиска смяната на главния секретар на МВР.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/