in

„Водно богатство на Варна“: Масово възстановяват чешмите в града

Снимка: Pixabay

Община Варна обяви, че се обследват, ремонтират и поддържат всички градски чешми за питейна и минерална вода. Това ечаст от инициативата „Водното богатство на Варна“, каза на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних.

Сред тях са чешмата за минерална вода до терена на бившия дом „Младост“, където предстои монтаж и решение на Общинския съвет за водоползване, и на чешмата в Шишковата градинка, където предстои съгласуване на проекта с Националния институт по недвижимо културно наследство.

Ремонтирано е междублоковото пространство и помпената инсталация. Предстои монтаж на чешмата и решение на Общински съвет за водоползване, обясни зам.-кметът Христо Иванов. Предстои и първия етап от изграждането на поне 20 обществени тоалетни в града, които ще бъдат разположени на местата на съществуващите, но няма да са под земята, а ще бъдат модерни и функционални.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.