in

Изграждат две нови детски градини и корпус на училище във Варна

Снимка: Pixabay

Става въпрос за корпус в СУ „Найден Геров“. Новите детски градини ще бъдат на ул. „Хъшове“ № 2 и във варненското село Тополи

Проектирането на нова сграда на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ е заложено в проектобюджета за 2023 година.

Сред приоритетите в сектор образование са още строителството на две нови детски градини – на ул. „Хъшове“ № 2 и в село Тополи и новият корпус в СУ „Найден Геров“, съобщи на пресконференция вчера кметът на Варна Иван Портних.

Заложени са проекти за основен ремонт на четири училища IV ЕГ, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Йордан Йовков“ и на три детски градини“ – „Д-р Петър Берон, „Чайка“ и филиала на ДГ „Пушкин“.

Няма проблем с местата в детските градини, работим в посока да решим и въпроса с местата в детските ясли – предстои проектиране и основен ремонт на детска ясла „Щурче“, изграждане на нова пристройка към детска ясла „Роза“ и ремонт на площадки в яслите „Приказен свят“ и „Моряче“, коментира още кметът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.