in

Стоматологията във Варна се превръща в Академия за визуални изкуства

Снимка: Google Street View

Сградата на Стоматологията се намира на варненския бул. „Съборни“. Там се планира да се възроди артистично пространство. Според кмета на Варна Иван Портних тази стъпка ще разшири артистичния капитал на града

Сградата на Стоматологията на бул. „Съборни“ във Варна ще стане място, в което ще бъде възродено артистично пространство, събрано в периода 1976-2007 г. в сградата на някогашната фабрика за печки „Вулкан“ на ул. „Парижка комуна“, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

За целта общината разработва стратегия за изграждане на споделени интердисциплинарни артистични ателиета по модела на „Вулкан“ в част от сградата на стоматологията.

„Това ще разшири артистичния капитал на Варна, като използва най-новите иновации в културата и технологиите“, коментира кметът. Той припомни, че тази година на 13 август е проведена научна конференция „Варна – Вулкан“, организирана и финансирана от Община Варна, която е преминала при голям интерес.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.