in

Нарушено уплътнение доведе до кратко изтичане на амонизиран разсол на територията на „Солвей Соди“ АД

Снимка: “Солвей Соди” АД, Девня

Днес (24 август), в 8.30 ч., на територията на „Солвей Соди“ АД (Девня) беше установено нарушаване в уплътнението на фланцово съединение, което доведе до кратко изтичане на амонизиран разсол в един от цеховете на завода.

Няма опасност за работещите на територията на дружеството, както и за жителите на близките населени места. Незабавно е приложен аварийният план за действие на компанията, с превантивна евакуация на собствения и външен персонал, както и всички допълнителни дейности за елиминиране на потенциално замърсяване на водите и въздуха. В 9.30 ч. всички служители се завърнаха на работните си места.

Ситуацията не доведе до въздействия на територията на дружеството и околността и е овладяна своевременно от дежурния производствен екип. Нормалната работа на инсталацията за производство на калцинирана сода не е нарушавана.

Всички компетентни институции са информирани.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.