in

Силна геомагнитна буря ни връхлита до часове

Снимка: Facebook/Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН

Астрономи предупреждават, че в следващите дни се очаква да ни връхлети геомагнитна буря. Изчисления показват, че това ще се случи между 26-28 август 

Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), магнитната буря ще е от клас G1/G2. Възможно е да се усили до G3, предупреждават учените, като причината е изхвърляната нова порция материя от Слънцето.

Последици от магнитната буря

Обикновено смущенията влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

Какво да правим, за да се предпазим?

Лекарите съветват да спазваме режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Добре е да се консумира и повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/