in

Златото е за България: 20-годишна българка стана световна шампионка по летен биатлон (ВИДЕО)

Снимка: БФ Биатлон

От БФ Биатлон съобщиха, че българката Лора Христова се е превърнала в световна шампионка по летен биатлон. Лора е грабнала златото в дисциплината супер спринт при девойките

Световното първенство започна днес в словашкия център Осърбле. По 7.5-километровата дистанция Лора финишира за 24:33,8 мин. и въпреки петте си пропуска в 20-те изстрела изпревари „сребърната“ Олександра Меркушина от Украйна с 9.5 секунди. Бронзът бе за друга украинка Олена Хоронова, съобщават от БФ Биатлон.

Още една българка се нареди сред първите десет – Валентина Димитрова, която е седма на 1:14,3 мин. от шампионката. Стефани Йолова се класира 15-а, на 2:36,8 мин. от победителката. Четвъртата ни представителка Лора Радковска не успя да преодолее квалификациите, в които Христова и Димитрова бяха на първите две места.

Лора е на 20 години от Троян. Нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов.

По-късно днес в Осърлбе предстои суперспринта за младежи, където в стартовия лист са записани Константин Василев, Васил Зашев, Валентин Карабаджаков, Георги Наумов и Цветан Данаджиев.

Утре в програмата на световното в Словакия са суперспринтовете за мъже и жени, в които ще разчитаме на Владимир Илиев, Антон Синапов, Благой Тодев, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Антония Григорова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/