in

Божков се завръща в България след три години в Дубай и има „среща с бухалките“ (ВИДЕО)

Снимка: Facebook/Васил Божков

След 19 повдигнати обвинения и 3 години в Дубай, Божков се завръща на българска територия. Калин Стоянов заявява, че обвиняемия ще бъде задържан, когато пристигне в България.

Веднага след пристигането му, граничната полиция е задължена да го задържи за 72 часа, като самия Божков ще бъде изведен през VIP изхода на Летище София.

Обвинен е в това, че е част от престъпна група, а адвокатът му заявява, че обвиняемият ще бъде задържан и насочен към прокуратурата, за да се извършат съдебни действия. Добавя още, че Божков е имал намерение да се върне в България отдавна, като за това е имало конкретни причини, които адвокатът, обаче, не може да коментира.

Министъра на вътрешните работи Калин Стоянов също коментира, че се очаква Божков да бъде посрещнат, след което да бъде приведен при прокурор, където евентуално ще се постигнат обвинения, ще се наложи някаква мярка за неотклонение – предават от NOVA.

От Софийската градска Прокуратура обявиха, че обвиняемият ще бъде задържан за срок от 72 часа, а също ще бъде и разпитан като обвиняем по делото, а след това наблюдаващ прокурор ще вземе решеие дали за бъде задържан под стража.

По публикацията работи: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/