in

Изпращаме август с резки промени във времето. Ето какви температури ни очакват

Снимка: Pixabay

В понеделник времето ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб от югоизток, температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 34° и 39°.

Във вторник вятърът ще се задържи с южна компонента, ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Късно през деня и през нощта срещу сряда над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

През следващите дни със слаб северозападен вятър ще прониква относително хладен въздух; в сряда над западните и централните райони, а в четвъртък и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат и в четвъртък максималните ще са между 28° и 33°.

В петък на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса. В събота времето ще бъде слънчево.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/