in

Над 50 души загинаха при експлозия на бензиностанция в съседна Румъния

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че 57 души са ранените от две експлозии в нелицензирана бензиностанция за втечнен нефтен газ северно от Букурещ късно вчера.

Преди това бе съобщено за 46 ранени. Загинал е един човек. Повечето от ранените са пожарникари, които са се втурнали към станцията, за да потушат пожара от първата експлозия, преди да избухне втората. Сред ранените, от които 8 са с тежки изгаряния, има 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи. На мястото на инцидента в община Креведия бяха пристигнали около 25 пожарни коли, а хората в радиус от 700 метра са били евакуирани, предаде Радио Варна.

Припомняме, че две експлозии на бензиностанция предизвикаха огнен ад, в който загина един човек, а мнозина пострадаха тежко. Инцидентът стана в град Креведия, на 30 км северозападно от Букурещ. Ранените са настанени в болници в столицата. Някои от тях ще бъдат изпратени за лечение в чужбина, както и в България.

Експлозия разтърсва бензиностанция в Креведия. Пламъци обгръщат две цистерни и близка къща. На място незабавно пристигат 25 коли на противопожарната служба и започват работа за овладяване на огъня. Разпоредена е евакуация в радиус от 700 метра. Спряно е движението на превозни средства по пътищата в района.

Президентът Краус Йоханис нарече случилото се трагедия и призова за бързо разследване, което да установи дали е имало нарушение на правилата, за да се предотвратят подобни трагедии в бъдеще.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/