in

Упоритост: Втори ден под ред полицията хваща един и същи пиян мъж без книжка, да шофира

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

52-годишен мъж без книжка бе хванат да шофира под въздействието на алкохол два пъти в рамките на два дни. Нарушителят е от гр. Брегово. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин.

На 25 август около 22.45 часа в с. Тополовец полицейски служител подал сигнал със стоп палка за спиране на водач на лек автомобил с монтанска регистрация. Шофьорът не е спрял, а ускорил скоростта и продължил в посока с. Каленик. Полицейски екип последвал колата и към 23 часа водачът бил засечен в с. Пешаково. При последвалият тест с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 1.65 промила. Той бил съпроводен до ЦСМП-Видин, където отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване. Регистрационните табели на автомобила – собственост на 48-годишна жена, били свалени, а по случая – образувано бързо производство.

Ден по-късно на ул. „Първа“ в с. Пешаково полицейски служители отново засекли мъжа да шофира същия автомобил без регистрационни табели. При тестване с дрегер пробата му отчела 1.41 промила. Той отказал да даде кръвна проба в ЦСМП-Видин. По случая е образувано бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.