in

Да убиеш за възмездие: Твърди се, че роднини на блъснатото 6-годишно дете, са убили шофьора от Варненско

Кадър: Vbox7/Здравей България

Както ви съобщихме вчера, тежък инцидент се е случил вчера в района на село Прилеп, Бургаско. Докато роднини на 6-годишно момченце празнували в близост, водачът на камион с варненска регистрация (на 57 години от Аксаково, Варненско) блъснал 6-годишно дете, изскочило внезапно на пътя, като след това то починало на място.

Роднините на детето са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона, който също е починал. Освен удари с юмруци, на мъжа е нанесена прободна рана в областта на прасеца на левия крак, като вследствие на последвалата кръвозагуба, водачът на товарния автомобил починал.

До него е имало друг мъж, който е успял да избяга, да се качи на преминаващ автомобил и извън селото да се обади на телефон 112.

Мъж от Варненско отнесе 6-годишно момченце с товарен автомобил: Детето починало на място

„В 15:20 часа е получен сигнал за възникнало ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място, екипът на спешна помощ и колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, което по информация на свидетели, внезапно е излязло на пътното платно. В близост до тялото на детето е имало спрял тежкотоварен автомобил, който е предизвикал катастрофата. Екипът на спешна помощ установява, че шофьорът е без жизнени показатели. В момента текат процесуално следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване причините за смъртта на водача на товарния автомобил”, заяви вчера старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас.

Вчера са задържани общо 7 човека и е започнала специализирана полицейска операция съвместно със служители на жандармерията.

Днес стана ясно, че трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаско остават в ареста.

Говори Пенка – лелята на отнесеното от варненски шофьор 6-годишно дете

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев пред Нова телевизия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/