in

Путин няма да отиде на погребението на Пригожин

Кадър: Россия 24

Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Припомняме, че Путин изказа своите съболезнования към близките на Пригожин.

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на шефа на наемниците от „Вагнер“ Евгений Пригожин, който бе обявен за мъртъв след претърпяна катастрофата на самолета му миналата седмица, съобщиха от Кремъл, предава Ройтерс.

Припомняме, че частният самолет Embraer Legacy 600, с който Пригожин пътуваше до Санкт Петербург от Москва, се разби в района на Твер северно от Москва на 23 август, като загинаха всичките 10 души на борда, включително двама други висши ръководители на „Вагнер“ и четирима мъже, за които се съобщава, че са бодигардове на Пригожин.

Все още не е ясно какво е причинило катастрофата на самолета, но очевидци, живеещи близо до мястото на катастрофата казаха на Ройтерс, че са чули трясък и след това са видели самолета да пада на земята.

На въпрос дали Путин ще присъства на погребението на Пригожин, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери: „Не се предвижда присъствие на президента“.

Песков каза, че Кремъл не разполага с конкретна информация относно плановете за погребението и всичко зависи от роднините.

Ден след катастрофата Путин изпрати съболезнованията си на семействата на загиналите и каза, че познава Пригожин от много дълго време, още от годините в началото на 90-те.

„Той беше човек с трудна съдба и направи сериозни грешки в живота“, каза Путин, като го описа като талантлив бизнесмен.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/