in

Реакциите, след като деца бяха ударени от мълния на стадион: В шок сме. Целият град е в траур (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Както ви съобщихме по-рано днес мълния е ударила две деца в Русе, като за съжаление едното е починало на място, а другото е в медикаментозна кома. Инцидентът се е случил около 19:20 ч., докато се е провеждала тренировка на детския футболен клуб на стадион „Дунав“. Треньорът и председателя на футболен клуб „Дунав” коментираха случилото се

Треньорът на футболен клуб „Дунав” – Динко Демерджиев даде своя първи коментар, след трагичния инцидент с двете деца в Русе. По думите на Демерджиев не е имало индикации, че е възможно да се случи подобна трагедия.

Мълния удари две деца в Русе – едното е мъртво, другото е в тежко състояние

„На базата тренираха 4 възрастови групи. Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена. Треньорите сме инструктирани, когато ни окачват опасни природни явления и отлагаме тренировки. Преди седмица започна да вали слабо дъжд и веднага прибрахме трениращите”, заяви той пред Нова телевизия.

„В шок сме. Нелеп инцидент с фатален край за едно от децата. Дай Боже другото да се оправи. Оказах първа помощ заедно с един колега. Направихме всичко възможно. Родители се притекоха също на помощ”, допълни през сълзи треньорът.

„Целият град е в траур, на всички ни е тежко. Имаме уверение от концесионера, че има гръмоотводи. Ние не сме компетентни и органите трябва да проверят тази информация. Снощи до 00.00 ч. сме били с криминалисти”, обясни председателя на футболния клуб Деян Димов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/