in

В едно от последните си видеа, Пригожин обяснява, че е добре, въпреки обсъждането на „заличаването му“ (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Daily Mail

Появи се ново видео с боса на „Вагнер“ Евгений Пригожин, вероятно от последните му дни, в което той говори за сигурността си. Според това, което казва, Пригожин във видеото, в онзи момент той се е намирал в Африка

„За тези, които обсъждат дали съм жив или не, как съм – в момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка“, казва Пригожин в краткото видео, публикувано от Grey Zone. Telegram канал, който е свързан с „Вагнер“, съобщава Ройтерс.

„Така че за хората, които обичат да обсъждат заличаването ми или личния ми живот, колко печеля или каквото и да е друго – всичко е наред“, добавя той с махване на ръка.

Ройтерс не може да потвърди мястото или датата на видеото, което е заснето в движещо се превозно средство. Камуфлажното облекло и шапка на Пригожин, както и часовникът на дясната му ръка, съответстват на външния му вид във видео, публикувано на 21 август, за което той също твърди, че е заснето в Африка.

Споменаването на „уикенда“ предполага, че клипът трябва да е бил направен на 19 или 20 август, само три или четири дни преди Пригожин и други висши фигури и бодигардове на „Вагнер“, да намерят смъртта си в самолетната катастрофа северно от Москва на 23 август.

Коментарите на Пригожин във видеото, показват, че той си дава сметка за рисковете за живота му.

Припомняме, че Кремъл категорично отхвърли като „абсолютна лъжа“ предположението, че президентът Владимир Путин е поръчал убийство на Пригожин.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/