in

Бойко Борисов потвърди: Имало е срещи с Алексей Петров заради „сглобката“

Кадър: БНТ

Преди старта на първото пленарно заседание, след края на ваканцията на депутатите, лидерът на ГЕРБ излезе пред журналисти, отговаряйки на техните въпроси. На въпрос имал ли е Алексей Петров роля в създаването на това правителство, Борисов отговори, че Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков и е търсел варианти да се направи „нещо стабилно“

Бойко Борисов потвърди, че е участвал в срещи между представители на ГЕРБ, ПП и Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избора. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да има дори някакво крехко доверие“.

Денков след признанието на Борисов, че е имало срещи с Алексей Петров: Никога не съм чувал за срещи с него

Борисов заяви, че не е обещавал ръководния пост в ДАНС на Алексей Петров и не знае дали някой друг го е правил.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за обсъждане в НС още следващата седмица.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.