in

Многодетни родители на съд, заради неглижиране на шестте си деца – едното било с трайно увредена ръчичка

Снимка: Pixabay.com

Случаят е от село Крива бара в община Брусарци. Районната прокуратура в Монтана е внесла обвинителен акт срещу К.Г. и А.А., които са родители на шест деца, но не полагали грижи за тях. За това съобщиха от Съдебната палата в областния град. Едното от децата – момиченце – имало множество пресни наранявания, както и стари травми, довели до трайно увреждане на едната му ръчичка. Ето и подробностите за този фрапиращ случай на родителско нехайство:

При проверка на социални служители от Лом в дома на многодетното семейство в с. Крива бара на 7 септември 2021 г. били установени сами пет малолетни деца, а шестото успяло да избяга. В дома липсвала елементарна хигиена, а децата имали неподдържан вид. Едно от децата имало наранявания по лицето и ръката. При пристигането си майката и бащата отправили заплахи към социалните работници, била извикана полиция и по-късно децата били изведени от жилището в Крива бара. По време на разследването била направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето има различни наранявания по лицето, подувания в областта на китката и предмишницата. Рентгеновото изследване е установило данни за стари увреждания, в това число и счупване на костите на детето.

Въз основа на това родителите К.Г. и А.А. са привлечени към наказателна отговорност и ще трябва да отговарят пред съда за това, че са оставили малолетните си деца без надзор и достатъчно грижа, с което създали опасност за тяхното физическо, духовно и морално развитие. От прокуратурата твърдят, че на М.А. е причинена средна телесна повреда, довела до трайно затруднение в движението на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че в последните няколко години има и други подобни дела срещу родители, които не са полагали грижи за децата си и срещу родители, позволили на непълнолетни и малолетни момичета и момчета да живеят на семейни начала, и дори да имат свои деца преди да са навършили 18 години.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/