in

Едва първо заседание на депутатите е, но вече се намери кой да иска оставката на премиера

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Независимият депутат Радостин Василев поиска оставката на министър-председателя още по време на първото заседание от есенната сесия на законодателния орган. Той посочи и това, че депутатите днес се намират в „сграда, символ на комунистическата партия, която не отговаря на идеите на парламентаризма“. „Позорно е, че ние сме тук“, отсече Василев

„Премиерът да подаде оставка пред Народното събрание още днес, за да не се мъчи през следващите три месеца да обяснява постигнатото дотук“, призова Василев.

Народният представител разкритикува работата на кабинета в няколко сфери, сред които вътрешната, външната и икономическата политика.

„Станаха показни убийства, характерни за десетилетия назад във времето, мигранти са залавяни във вътрешността на страната, пътно-транспортни произшествия и улична разправа. Цялата външна политика на България се е съсредоточила в това да гостуваме на Зеленски в бункери, както и да слугуваме на една война, която може да унищожи цялата ни държава“, каза Радостин Василев.

Като пример за несправяне в сферата на икономическата политика той посочи растящите цени на горивата и хранителните продукти.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.