in

Двама ранени полицаи при зрелищна гонка с Мерцедес край наш град

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

Двама полицейски служители са пострадали при опит да спрат развилнял се шофьор на лек автомобил „Мерцедес“. Патрулите се опитали да го задържат още по пътя от Банско, но той успял да им избяга и стигнал дори до съседна област. Разиграла се зрелищна гонка завършила като водачът на Мерцедес-а се блъска в полицейски автомобил, а после и в крайпътно дърво. Ето и подробностите, които предоставиха за медия „Нова Варна“ от МВР:

Вчера следобед лек автомобил „Мерцедес“ е причинил ПТП в района между селата Нов чифлик и Багренци, водачът е шофирал рисково и не се е подчинил на подадените полицейски сигнали за спиране и проверка. Това се е случило по пътя от Банско по ГП Е 79. Така той е навлязъл на територията на Кюстендилска област и е поел в посока Кюстендил.

Служителите от оперативните дежурни на ОДМВР – Благоевград и ОДМВР –Кюстендил са били в непрестанна връзка. Оперативният дежурен на ОДМВР – Кюстендил, разпорежда изграждането на контролно-пропускателни пунктове.

Въпреки това водачът продължава да не се подчинява на подаваните сигнали от полицейските служители и продължава рисково да шофира. Преминава през заграждения и шипове с твърде висока скорост, удря служебен автомобил „Опел Астра“, а после се удря в крайпътно дърво.

41-годишният водач е изведен от автомобила, задържан е, предстои да му бъдат направени медицински преглед и изследвания в кюстендилската болница.

Двамата полицаи са прегледани в кюстендилската болница – единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, другият е със счупен пръст на дясната ръка.

Започнато е досъдебно производство по случая. Уведомена е прокуратурата.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).