in

Клиент опита да обере тексиджия: Изкарал му нож

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Случката се е разиграла край Ямбол. По-късно е установено, че извършителят на деянието е 22-годишен младеж. Таксиметровият шофьор е ранен по дланта, когато е отнел ножа от ръцете на нападателя

За броени часове служители от РУ-Тунджа разкриха опит за грабеж. Полицейските действия започнали по сигнал, получен на 2 септември, малко след 15:30 часа. Съобщава се, че в село Кукорево млад мъж е направил опит да обере таксиметров шофьор, като го е заплашил с нож.

Водачът е оказал съпротива и при отнемането на ножа е получил порезна рана на лява длан. По данни на потърпевшия извършителят избягал в неизвестна посока.

В хода на проведените бързи издирвателни мероприятия е установена съпричастността към деянието и е задържано 22-годишно лице от Ямбол. Вчера, в досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева от разследващия орган при ОДМВР – Ямбол.

От Районна прокуратура – Ямбол е внесено искане за налагане на постоянна мяка „задържане под стража“ на 22-годишния мъж. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.