in

Тагарев след скандала със съветника му и „Пирогов“: Чух версията му

Кадър: bTV

Българският военен министър Тодор Тагарев излезе с първи официален коментар, във връзка със скандала между неговия съветник и спешната болница „Пирогов“. По думите на Тагарев, той е изслушал своя версията на Мустафа Емин, която се разминавала доста с тази на лечебното заведение. Тагарев ще вземе решение до края на седмицата, като сега предстои да изгледа записи от камери.

Припомняме, че скандалът избухна след публикация във Фейсбук, пусната от профила на медицинска сестра на болницата. В поста се твърди, че Мустафа Емин се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото. Както и че е отправил заплахи и е използвал името на здравния министър.

Мустафа Емин отрече всички тези твърдения. Той е кадър на „Да, България“, откъдето започнаха проверка.

А военният министър изпрати писмо до здравния, в което настоява да се изясни и кой е взел решението информацията да се публикува на фейсбук страницата на болницата, както и кои са администраторите на тази страница, съобщава bTV.

„Не съм запознат с техните устройства, но аз се обърнах като към колега с молба да бъде направена проверка и да изясним фактите. Очаквам да видя запис. Разбрах, че много хора са гледали вече запис, аз не съм. В случая какво виждате – има сериозна политическа окраска, виждате, искат се оставки, да видя записа и ще взема решение“, посочи Тагарев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/