in

Какво каза през сълзи класната на убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче?

Кадър: bTV

Припомняме, че ужасна трагедия се случи в столицата преди дни. Пиян шофьор прегази и уби 15-годишно момче, което пресичало на пешеходна пътека. Оказва се, че младият Филип е учил в същото училище, в което е учил и Явор, който също беше убит на пешеходна пътека, заедно с приятелката си Ани

„Филип е прекрасен човек. Той ще си остане прекрасен човек, не мога да говоря в минало време. Учителите не делят учениците на лоши и добри, но Филип беше невероятен човек, прекрасен ученик, незабравим“, каза пред bTV Радка Караджова, описвайки убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче. Тя е била негов класен ръководител до 7. клас.

Психиатър: Смайваща е психиката на жената, качила детето си в колата на пияния шофьор

Пред столичното 32-ро СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ се беше събрало цялото ръководство в знак на подкрепа към семейството на загиналото дете.

„Не за първи път нашето училище дава жертва на пътя, но определено не ни става по-лесно. Един прекрасен човек си отиде“, каза Караджова през сълзи.

„Аз съм класен ръководител на неговата сестра. Ще направим всичко възможно тя и неговото семейство да знаят, че не са сами. Това са нашите деца“, каза още тя.

Деца скърбят за загиналия си съученик Филип: “Беше винаги засмян” (СНИМКА)

„Ние сме научили децата как да се пазят, но трябва да ги учим как да не са тези в колите. Трябва да ги учим, че отговорността не е само за техния живот, защото те не са сами. Трябва да се грижат за обществото, защото са част от него“, категорична е учителката.

Освен за законодателни промени, Караджова призова и за гражданска отговорност. „Трябва да се работи с хората, да осъзнаят, че те трябва да спрат това. Каквото и материално да им бъде отнето, никога няма да върнат това, което те отнемат“, каза тя.

Директорът на училището Нели Костова каза, че в тяхното учебно заведение е учил и Явор, който загина на пешеходната пътека на бул. „Сливница“ заедно с приятелката си – отново пометени от шофьор.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/