in

Въпреки потопа: Мъж заведе дете на плаж в Царево (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Бедственото положение и поройните дъждове, които предизвикаха наводнения, не спряха мъж да заведе детето си на плаж „Нестинарка“ в Царево. По Южното Черноморие днес дори се образува торнадо:

Апокалипсис по Черноморието: Потоп и торнадо (ВИДЕО+СНИМКИ)

На видео се вижда мъж по бански, който стои до дете с качулка и гумени ботуши. Двамата са на плажа, където придошлата вода е отнесла шезлонги и дори една постройка.

В община Царево е обявено бедствено положение. Местното население се евакуира със сирени. В няколко хотела на къмпинг „Нестинарка” първите етажи са залети. Водата на къмпинг „Арапя” е около два метра, а река Велека преля и потопи всичко по поречието си.

Кметът на Царево: Никога не е имало такъв дъжд. Качилите се върху покривите, нека си останат там

Под напора на водата се пропука и мостът към кв. Василико в Царево и се наложи хората да стигнат по домовете си по заобиколни маршрути.

Със сирени евакуират населението в Царево (ВИДЕО)

Водата е заляла и село Лозенец. Хората строят диги по улиците, опитвайки се да спрат нахлуването на стихията в хотели и къщи. Електрозахранването е преустановено. Хората не могат да напуснат хотелите или да стигнат до автомобилите си.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/