in ,

Обявиха колко партии и коалиции са подали заявления в ЦИК за местните избори

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Проведе се редовен брифинг на ЦИК. Заместник-председателят на ЦИК Росица Матева обяви, че към този момент общо 17 партии и 3 коалиции са поддали заявления за участие в предстоящите местни избори 

Стана ясно и това, че досега са били назначени 206 общински избирателни комисии, като остава да бъдат назначени по-малко от 60 комисии.

По думите на Росица Матева това ще се случи до 8 септември, за да може на 9 септември общинските избирателни комисии да започнат своята работа.

На 13 септември ще регистрираме всички партии и коалиции, които са подали документи, уточни Матева. Регистрацията ще приключи на 18 септември.

Тя съобщи, че освен 265 кмета на общини, ще бъдат избрани и 35 кметове на райони. Броят на кметовете на кметства ще бъде установен до края на тази седмица, съобщи Росица Матева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/