in

Заради бедствието в Царево: Тържествата в Бургас за празника днес са отменени. Кметът заяви готовност да помага

снимка: Facebook

Кметът на Бургас Димитър Николов отмени честванията на празника днес, заради бедствието в Царево, отнело вече два човешки живота и причинило невъобразими щети. Той изрази дълбоката си съпричастност към хората на Царево и заяви готовност за помощ на бедстващите с всичко необходимо. Пред сградата на Общината в Бургас днес ще се проведе молитва за здраве и спасение.

Официално: В Царево има жертви на стихията

Ето какво написа кметът Николов в профила си във Facebook:

„Дълбока съпричастност към хората в община Царево! Дано Бог им даде кураж да се справят, а на всички представители на институциите, които помагат- сили в работата им по спасяването на хора и възстановяването на тежките последствия от бедствието.
В знак на съпричастност, Община Бургас отменя планирания концерт по повод Съединението на България.“
Кметът Николов обяви и, че днес в 10,30 ч. пред Община Бургас, бургаското духовенство ще отправи молитва за здраве, спасение и благоденствие на всички, които преживяват тези тежки моменти в Царево.

„Готови сме да помогнем с всичко необходимо в тези ужасни за бедстващите дни- с техника, хора, подслон в кризисните ни центрове, домове, кризисни психолози, доброволци и помощи.
Кураж, Царево…“ , така градоначалникът на Бургас завършва своето обръщение към бедстващите в Царево.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).