in

За 24 ч. в Гърция и Турция падна дъжд колкото за цяла есен: Има жертви

Снимка: Pixabay

Освен по Южното ни Черноморие, тежко е положението и в нашите съседки Турция и Гърция. Поне един загинал човек има в Източна Гърция след проливните дъждове, излели се там. В Турция вчера са загинали други двама души заради внезапните наводнения. Улиците на Истанбул се превърнаха в буйни реки.

„Жертвата на дъждовете изглежда е била отнесена от наводненията, а един пастир е обявен за изчезнал“, заяви говорителят на правителството Янис Артопиос пред обществената телевизия ERT.

По-късно гръцката брегова охрана съобщи, че се издирва и жена, която е плавала с кану в морето в района на Халкидики.

„Във вторник се разразиха бури и проливни дъждове“, каза Артопиос и добави, че мъртвият мъж е бил намерен в централната гръцка област Магнезия.

В регионалната столица Волос са паднали 200 мм дъжд, а в съседното село Загора – 600 мм, по данни на Националната метеорологична служба (ЕМИ). „Мазето на болницата във Волос е било наводнено и пожарникарите „са в процес на изпомпване на водата“, каза Артопиос.

Метеорологът Панаготис Гианопулос заяви пред ERT, че „количеството вода, което е паднало за 24 часа, се равнява на обичайните валежи за цялата есен“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/