in

Жертвите на бедствието край морето са вече три

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

От Министерски съвет (МС) изпратиха информация за изказването на министър-председателя акад. Николай Денков и актуални данни към 11:30 часа за обстановката в Царево и действията на държавата за нормализирането ѝ. Става ясно, че за съжаление жертвите след потопа са вече три – двама мъже и жена

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката.

Жертвите на бедствието са вече три – двама мъже и една жена. Нови сигнали за изчезнали хора не са постъпили. Продължава издирването на двете жени.

Осигурява се нормалното движение по пътищата в пълен синхрон между институциите. Няма достъп до Синеморец, заради преливане на Велека. В момента, в който водата се оттече, пътят ще бъде отворен.

МВР и всички институции оказват пълно съдействие за евакуацията на хора. Екипите на пожарната отводняват частни имоти и хотели, осигуряват храна на нуждаещите се. Заедно с доброволците обхождат къмпинг Арапя и с. Кости, които са най-засегнати. С дрон се прави обследване и навътре в морето, благодарение на екипи от доброволци.

Има още два пострадали моста, като по този на река Караагач движението се извършва в едната лента. За пътя Царево – Ахтопол е направен обходен маршрут. МРРБ съдейства на общината с обследване на мостовете и намиране на решение.

Залят е участък от пътя Синеморец – Резово. Водата вече се оттича и се очаква през следобедните часове водата да се оттече. По информация от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) нивата на язовирите са спаднали и вече няма опасност от преливане.

В хотели са настанени над 400 бедстващи. Министърът на туризма Зарица Динкова се среща с хотелиери и с екип на министерството оглеждат щетите. Благодарности на всички хотелиери, които въпреки огромните щети, които търпят, оказват безценна помощ на хората.

„Осигурено е всичко необходимо, за да не бедстват хората – храна, вода“, заяви министър-председателят и уточни, че наред с институциите, днес се включват и доброволците, координирано с кризисния щаб.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.