in

Пентагонът пусна сайт с разсекретена информация, видеа и снимки на НЛО

Снимка: Pixabay

Пентагонът пуска уебсайт за разсекретена информация за НЛО, включително видеоклипове и снимки. Става въпрос само за данни, които не са секретни. Като целта на това била да се види, че Пентагонът работи прозрачно. Това обяви говорителят на Пентагона преди дни.

Министерството на отбраната обяви, че неговата служба, натоварена с надзора на усилията за справяне с неидентифицирани аномални явления или UAP (нов термин за НЛО), стартира нов уебсайт, за да предостави на обществеността декласифицирана информация за мистериозните обекти, съобщава CBS News.

Сайтът има за цел да предостави на обществено достъпна информация, свързана със Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни, известна като AARO, и UAPs, официалното правителствено име за привидно необяснимите обекти, известни преди като НЛО (UFO), каза на брифинг ген. Патрик Райдър, прессекретарят на Пентагона.

Райдър каза, че уебсайтът ще предоставя информация, включително снимки и видеоклипове за разрешени случаи на UAP. Сайтът също ще бъде актуализиран в бъдеще, за да позволи на военнослужещи, федерални служители или изпълнители „с пряко познаване“ на правителствени програми или дейности, свързани с UAP, да подават доклади за преглед от AARO, според Пентагона.

„Департаментът се ангажира с прозрачност с американския народ относно работата на AARO по UAP“, каза Райдър.

Информацията, публикувана на сайта, е това, което е разсекретено „към днешна дата“, каза Райдър.

Става въпрос за обекти, открити във въздуха, морето и космоса, които не могат да бъдат идентифицирани. Към края на август 2022 г. е имало повече от 500 наблюдения на UAP през последните 17 години, според доклад от януари на разузнавателната общност. Много от наблюденията на обектите бяха докладвани от летци и оператори на ВМС и ВВС на САЩ.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/