in

Асен Василев успокои населението по Южното Черноморие: Има 60 млн. лв. във фонда за бедствия и аварии

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Министърът на финансите Асен Василев оповести колко средства има във фонда за бедствия и аварии. Припомняме, че по-рано днес в парламента Корнелия Нинова бе предложила премиерът и финансовият министър да бъдат поканени на изслушване. „Колеги, сигурна съм, че никой от вас не знае колко пари има във Фонд „Бедствия и аварии“ в момента“, бе заявила Нинова.

“В приетия бюджет увеличихме фонда за бедствия и аварии, така че средства там има. 12 моста трябва да бъдат ремонтирани за 20-30 млн. лева, а във фонда има 60 млн.”. Това заяви финансовият министър Асен Василев, съобщава Нова телевизия.

Ще бъде създаден специален фонд, който ще е целогодишен, за да има превенция”, каза още Василев.

По покана на Йордан Цонев и Десислава Атанасова бе проведена среща с финансовия министър и заместник-министъра на вътрешните работи, заради бедствията по Южното Черноморие. „Набелязахме достатъчно мерки по линия на законодателната власт и по бъдещия бюджет“, заяви Йордан Цонев. По време на срещата бе изслушан и докладът на кмета на Община Царево.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/