in

Кое е месото, в което има най-малко токсини?

Снимка: Pixabay

Месото е важен компонент от менюто, тъй като е източник на протеини. В него обаче могат да бъдат намерени и токсини и антибиотици. Все пак има един вид месо, който се характеризира като особено чист, в този план.

Експертът д-р Александър Мясников споделя, че заешкото месо е хипоалергенно. „Има изследвания, които доказват, че заешкото не натрупва вредни вещества, които могат да попаднат в него, когато животните консумират храна с лошо качество. Хората, които предпочитат здравословното хранене, го ценят заради важните аминокиселини, необходими за нормалното функциониране на организма, и високото съдържание на протеини. Относно диетичното хранене. Вече многократно споменах уникалната хранителна стойност на заешкото. Той е уникалн по отношение на съдържанието на здравословни протеини, витамини и микроелементи“, споделя д-р Александър Мясников, съобщава сайтът Актуално.

Това месо съдържа значително повече витамини B6, B12 и PP, отколкото говеждото, агнешкото и свинското. Съдържа много желязо, фосфор и кобалт, има достатъчно количество манган, флуор и калий. В същото време то е с ниско съдържание на натриеви соли, всичко това предполага, че е абсолютно диетичен продукт. „Не без причина се препоръчва да започнете да въвеждате месни продукти в диетата на малко дете именно със заешко.

То е разрешено в повечето дори строги диети, показано е както за бременни жени, така и за кърмачки. Химическият му състав зависи повече от възрастта на животното и нивото на хранене.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! 

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/