in

Кметът на Варна: До 15 септември ще е готова долната част на улица „Подвис“

Снимка: "Нова Варна"

Днес кметът на Варна Иван Портних заяви, че до 15 септември ще е готова долната част на улица „Подвис“, а няколко дни след това – и връзката с булевард „Христо Смирненски“.

„До края на септември всичко ще е готово“, заяви Иван Портних, предаде Радио Варна.

Видеонаблюдение ще има в районите на подлезите, детските площадки и контейнерите за смет във Варна, каза още Портних. Това ще бъде приоритет в новия бюджет, допълни градоначалникът. „Видеонаблюдението дава веднага бързи резултати, затова сме го извели като приоритет“, каза Иван Портних. Сигналите ще бъдат достъпни до екипите на Общинска полиция, добави кметът на Община Варна.

Кметът коментира и сигнал от района на Основно училище „Константин Арабаджиев“ във Варна, където варненци апелират за поставането на легнали полицаи. „В момента тече кампания около всички училища в града за обновяване на маркировката, пешеходните пътеки и поставанято на легнали полицаи. Тези теми се решават от специализирана комисия с експерти по пътна безопасност, както и от Община Варна. На база на техните решения ние реализираме всичко“, допълни той.

До средата на октомври се очаква да пристигнат новите комплексно-разпределителни устройства (КРУ), необходими за тръгването на новите електробуси във Варна, съобщи кметът. „Всичко е готово, очакваме доставката им. От фирмата бяха във ваканция през целия август и обещаха в средата на октомври да доставят тези въпросни устройства. Търсим варианти от Енергото за временно захранване, за да бъде решен проблемът частично. Станциите са изградени, трафопостът в градския транспорт е оборудван изцяло. Единственото нещо, което остава, са тези две КРУ-та, които са платени още през май“, добави Портних.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/