in

Преговорите между Путин и Ким Чен Ун започнаха с оглед на площадка за сглобяване и изстрелване на ракети

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Стратегическата среща между руския държавен глава Владимир Путин и севернокорейския му колега Ким Чен Ун започнаха символично с разходка из площадка за сглобяване и изстрелване на ракети. И двамата лидери изказаха приоритетите на срещата им, като севернокорейският президент изрази подкрепата си, относно войната в Украйна, на своя колега.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун отива на крака при Путин за среща в Русия

На руския космодрум „Восточний“ започнаха разтоговорите между лидерите на Русия и на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Те се провеждат в зала за преговори на космодрума и в тях участват делегациите на двете държави, в това число и руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

По-рано днес Путин и Ким пристигнаха поотделно на космодрума. Путин разведе Ким из обекта и му показа и площадката за сглобяване на ракети и за тяхното изстрелване.

Пак по-рано днес пред журналисти Путин каза, че с Ким ще говори по всякакви въпроси и че ще бъде обсъдено и подпомагането на Пхенян да разработва спътници.

В началото на преговорите Ким заяви на Путин, че подкрепя неговата свещена битка със Запада, предаде Ройтерс. Той увери, че двете страни заедно ще се борят с империализма. Според Ким Русия е повела свещена война, за да защити суверенитета и сигурността си срещу хегемонистични сили.

Путин пък каза в началото на разговорите между двете делегации, че е доволен, че се среща с Ким и че дискусиите ще касаят по-специално ситуацията в региона, икономическото сътрудничество и хуманитарните въпроси.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/