in

Кирил Петков успокои: Вносът от Украйна няма да унищожи българското производство

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Народните представители вкараха за разглеждане в пленарната зала отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна. Проекторешението е четвърта точка от дневния ред днес.

По думите на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, „вносът от Украйна няма да унищожи българското производство“. Това зави той в кулоарите на НС. Според него много по-важни са цените на храните и инфлацията.

„Цената на олиото, на месото, на яйцата се определя от суровините, които идват в България. Ние слагаме на кантар цените на храните срещу интересните на един сектор, който продължава да бъде много подпомаган”, каза Петков.

От ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с подкрепата на ДПС, предлагат да бъде разрешен вносът на украинско зърно след 15-и септември. Припомняме, че страната ни въведе ограничението през април тази година.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.