in

След като се разбраха в Русия, Путин и Ким Чен Ун си уговориха нова среща в Пхенян 

Кадър: YouTube / Еuronews

След срещата между лидерите на Русия и Северна Корея вчера, започнала на космодрума „Восточний“, Путин и Ким Чен Ун се договориха да се срещнат отново, като този път гост ще бъде руският държавен глава. Сега те се договориха за сътрудничество, при което Русия ще получи оръжия, докато Северна Корея очаква доставка на хранителни продукти и ноу-хау за високи технологии.

Преговорите между Путин и Ким Чен Ун започнаха с оглед на площадка за сглобяване и изстрелване на ракети

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е поканил руския президент Владимир Путин в страната си по време на вчерашните им разговори в Русия, съобщи днес Корейската централна телеграфна агенция и добави, че Путин е приел поканата.

Ким е казал на Путин, че срещата в руския Далечен изток е издигнала двустранните връзки на ново ниво, и е изразил готовността си да работи за стабилни, ориентирани към бъдещето отношения през следващите 100 години, предаде Ройтерс.

Двете страни са се споразумели за по-нататъшно укрепване на стратегическото и тактическото сътрудничество в лицето на „военните заплахи, провокациите и тиранията на империалистите“, се казва в съобщението.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/