in

След като ДАНС влезе в Община Омуртаг: Последни подробности от прокуратурата

Колаж: Редакция "Нова Варна"

От Апелативна прокуратура – Варна дадоха подробности, във връзка с действията на ДАНС, МВР и КПКОНПИ в Община Омуртаг

Извънредно: ДАНС, МВР и КПКОНПИ са на крак. Запечатаха Община Омуртаг

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище се води разследване за корупционни престъпления, свързани с нарушения по проведени обществени поръчки с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

В тясно взаимодействие с Главна дирекция „Национална полиция“ и КПКОНПИ, след взети разрешения от съда, се извършват процесуални действия – претърсване и изземване, на два частни адреса и на три адреса на юридически лица. В изпълнение на разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, от Община Омуртаг се изземат документи, касаещи гореспоменатите процедури.

Към настоящия момент няма задържани и привлечени към наказателна отговорност лица.

Работата по досъдебното производство продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище. Текат разпити на свидетели.

Според източници на Нова телевизия се извършват претърсвания и изземвания в общината, в дома на кмета Ешреф Ешрефов и баща му, както и в офиси на фирми, свързани с бащата.

Първоначалните данни сочат, че кметът Ешрефов е възлагал обществени поръчки за дърводобив на баща си, като за целта са използвани множество „кухи” фирми.

Освен за конфликт на интереси, антимафиотите търсят данни и за документни измами и злоупотреби.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/