in

САЩ с удар по Русия: Какво е новото наказание за Путин?

Кадър: Россия 24

САЩ предприемат още един ход, с който да санкционират Русия. В санкционния списък на САЩ бяха добавени още 150 физически лица и компании, които подкрепят държавния глава на Русия Владимир Путин.

Това съобщиха от Държавният департамент и министерството на финансите на САЩ, цитирани от ДПА.

Този ход има за цел „да се вземат на прицел руските вериги за военни доставки и да се лиши Путин от оборудването, технологиите и услугите, които са му нужни, за да води варварската си война срещу Украйна“. Това обяви американският министър на финансите Джанет Йелън.

Ще бъде търсена отговорност и от онези, които са се възползвали от военните действия в Украйна и от близостта си с Кремъл.

Много от санкциите са насочени пряко към руската промишленост. В списъка на санкционираните са включени производителят на вагони „Трансмаш“, автомобилостроителите „Автоваз“ и „Москвич“, както и производителят на самолетни двигатели „Союз“ в Москва.

Санкции са наложени и на големи руски машиностроителни компании, металургични и минни корпорации. Сред тях са строителното подразделение на газовия гигант „Газпром“ – „Газпромстрой“, както и втората по големина руска компания за диаманти „АГД Даймондс“.

На санкции са подложени и компании от трети страни, като например две турски фирми, за които се смята, че доставят части за строителството на дронове в Русия.

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак благодари на правителството на САЩ за тази „решителна стъпка“.

В резултат на санкциите активите на посочените лица и компании в САЩ са блокирани, а на американски граждани или хора, пребиваващи в САЩ, е забранено да правят бизнес с тях, съобщава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/