in

Есента идва: С този домашно приготвен чай, имунитетът ви ще се подсили

Снимка: Pixabay

Лятото вече е към своя край, а есента чука на вратата. Преходът към есента е доста стресиращ за човешкия организъм. Ето защо трябва добре да се погрижим за имунитета си, преди навлизането в сезона

По тази причина ще ви представим една рецепта за лесен за приготвяне у дома имуностимулиращ чай, който трябва да се консумира редовно, за да се стигне до желания ефект.

Списък с необходими продукти за приготвянето на чая:

  • вода – 1 л
  • ябълки – 1 бр.
  • дафинов лист – 3 бр.
  • листа канела – щипка
  • мед – по желание

Начин на приготвяне:

Ябълката се измива и реже на кубчета. Преди това трябва да се отстрани сърцевината ѝ. В тенджера се излива водата и се оставя на котлона да заври заедно с парченцата ябълка, съветва сайтът Актуално.

Когато това се случи, се добавят дафиновите листа и варенето продължава още 5 минути. Когато премахнете тенджерата от котлона, добавете щипка канела и разбъркайте напитката.

Покрийте съда с капак и оставете сместа да се запарва за половин час. Напитката се прецежда и се консумира сутрин на гладно или вечер преди лягане. Препоръчително е да я приемате с продължителност от две седмици.

Информация за отделните съставки и тяхното полезно действие

Най-напред ще стартираме с дафиновия лист и ябълките. Малко са хората, запознати с лечебните им свойства. Истината е, че когато са в синхрон, те имат още по-мощна сила. Дафиновият лист подобрява зрението, укрепва имунната система и действа чудесно при респираторни заболявания. Вероятно знаете, че в ябълките се съдържат антиоксиданти с противовъзпалително действие. Те са чудесен плод при грип и настинки. Затова и лекарите съветват да ги консумираме редовно. Напитката има и още едно предимство. Тя забавя процеса на стареене, както и подобрява мозъчните функции.

Внимание: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/