in

Национален протест: Хиляди миньори и енергетици излязоха с искания

Кадър: Vbox7/Твоят ден

Миньори и енергетици от въгледобивния сектор в България излязоха на национален протест днес Организатори са КНСБ и КТ „Подкрепа“. Протестът се провежда под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България“. Събраха се общо около 4000 души от цялата страна, които пристигнаха със 100 автобуса.

Шествието тръгна от площада пред храм-паметник „Александър Невски“ и премина по централни столични булеварди, които бяха блокирани.

Протестният митинг се проведе в Триъгълника на властта – пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет.

Протестиращите настояват за конкретни решения за запазване на енергийната обезпеченост.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров предоговарянето по ПВУ с цел намаляване на емисионните проценти не се е случило.

„Нямаме никакво развитие и успех. Териториалните планове за справедлив преход не предвиждат нищо ясно за бъдещето на регионите, това възобновява недоволството. Искаме властта да поеме общ ангажимент за национално споразумение за справедлив преход с точни параметри какво ще се случи до 2038 г. Имаме среща с Денков, срокът за действие е до 28 септември“, заяви той пред Nova News.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/