in

Заради едната снимка: Момиче бръкна в клетката на леопарда в зоопарка във Варна и пострада

Снимка: live.varna.bg

Ужасяващ инцидент се е случил в Зоопарка във Варна. Момиче е било ухапано от леопард, след като се е приближило опасно близо до клетката на дивото животно. Момичето е целяло да си направи снимка. Екипът на Зоопарка призовава варненци и гости на града да спазват правилата при посещение и да не предприемат подобни рискове, които изрично са упоменати на информационни табели на територията на атракциона

Ето и подробна информация за случилото се:

На 17.09.23г. около 18:00 часа, по време на рутинен обход, пазачът на Зоопарк Варна забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел, да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници, съобщават от Зоопарка във Варна.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

От атракциона припомнят, че докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка.

Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.

От Зоопарка молят гостите си да спазват правилата при посещение.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.