in

Днес във Варна връчват ключа за първия в България мобилен пункт за кръводаряване

Снимка: Facebook / "Аз вярвам и помагам"

Първият по рода си в нашата страна мобилен пункт за кръводаряване скоро ще тръгне по улиците на Варна. Днес в морската столица официално връчват ключа за уникалното превозно средство, което ще спасява животи, купено със събрани средства от хиляди хора, участвали в кампанията „Аз вярвам и помагам“.

Ключовете ще получи на д-р Жанина Йорданова – директор на кръвния център във Варна от председателя на благотворителната кампания Владислав Николов.

Специализираният автомобил ще бъде представен в 10,00 ч пред сградата на центъра в двора на МБАЛ „Света Анна“.

Освен това организаторите на кампанията за набиране на средства за закупуването на този революционен мобилен пункт „Аз вярвам и помагам“ обявиха на официалната си страница във Фейсбук, че в събота (23 септември) всеки, който желае да види специализирания автомобил, може да го направи. Той ще бъде изложен на входа на Морската градина във Варна, до Фестивален и Конгресен център.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/