in

Експлозия на кораб във водите на Черно море край Румъния (ВИДЕО+СНИМКА)

Снимка: Pixabay

Експлозията се е случила днес край румънското крайбрежия. Все още не се знае каква е причината за случилото се. Екипажът е евакуиран. Не се съобщава за загинали хора

Тази сутрин се е случила експлозия на кораб, който плавал под флага на Того, край румънското крайбрежие при окръг Тулча, съобщи Аджерпрес.

Взривът е бил във водите край пристанищния град Сулина по неизвестна засега причина. По искане на капитана на плавателния съд всички 12 членове на екипажа са били евакуирани и докарани в безопасност на пристанището в Сулина.

„Засега причините за експлозията не са известни. Пристанищната администрация на Тулча е започнала разследване за установяване на причините за инцидента. Ако експлозията се е дължала на мина, това трябва да установи Министерството на отбраната“, заяви Дан Ичим, главният капитан на Пристанищната администрация на Тулча, съобщава БТА.

В операцията по спасяването на екипажа на търговския кораб са участвали служители на бреговата охрана и на румънската Агенция за спасяване на човешкия живот в морето.

Един от 12-те моряци на кораба се намира под медицинско наблюдение в отделението за спешна помощ на окръжната болница в Тулча.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/