in

Високопоставен служител прогнозира още колко години ще продължи войната в Украйна

Снимка: Pixabay

Подобна прогноза прави високопоставен служител в една от европейските страни от Г-7. Според него военните действия ще текат още дълго време – около 6-7 години

САЩ и съюзниците им от Г-7 смятат, че войната в Украйна може да се проточи с години. Тази възможност се отчита в тяхното военно и финансово планиране. Високопоставен служител в една от европейските страни от Г-7 е на мнение, че войната може да продължи още 6 до 7 години, съобщава Bloomberg.

Още през януари 2023 г. западни официални лица изразиха различно мнение по този въпрос, но бавният напредък в контранастъплението през последните няколко месеца смекчи очакванията им, отбелязва изданието.

„Представителите на Г-7 обсъдиха мрачната перспектива по време среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в понеделник вечерта и се съгласиха, че конфликтът вероятно ще продължи в средносрочен до дългосрочен план“, каза пред изданието високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/