in

Семействата на загиналите в Царево ще получат по 15 000 лв.

Снимка: Facebook

От правителствената пресслужба съобщиха, че правителството ще отпусне по 15 000 лева еднократна помощ в подкрепа на семействата на загиналите при наводнението в Община Царево. Средствата ще бъдат получени от законните наследници на четиримата загинали при наводнението вследствие на обилните валежи в община Царево на 5 и 6 септември 2023 година.

Необходимите средства от общо 60 000 лева са осигурени от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен или настоящ адрес на загиналите. По този начин ще се осигури допълнителна финансова подкрепа за техните семейства.

Очаква се да започне и изплащането на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.