in

Тази събота на живо във Варна: Всеки може да види първия по рода си мобилен пункт за кръводаряване в България

Снимка: Владислав Николов

След официалното даряване на уникалния и първи в България мобилен пункт за кръводаряване, закупен със средства от благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки „Аз Вярвам и Помагам“ на Районен център по трансфузионна хематология Варна (РЦТХ-Варна), предстои и голямото събитие за представянето му пред всички граждани и гости на града.

Събитието ще се състои тази събота (23.09.23 г.) от 10:00 ч. до 19:00 ч. пред входа на Морската градина във Варна до Фестивален и конгресен център (ФК).

По време на представянето ще присъстват специалисти от РЦТХ-Варна, които ще правят демонстрации и пояснения как, кога и къде ще се осъществяват последващите кръводарителски акции, в които активен участник ще бъде мобилният пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“.

Организаторите на кампанията „Аз Вярвам и Помагам“ са подготвили много изненади. Всеки желаещ да дари, ще може да си купи от множеството нови артикули като ключодържатели, чаши, магнити, ароматизатори с реалната визия на мобилният пункт и първата за град Варна Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“.

Също така ще има и от всички благотворителни продукти с кауза като вода с кауза, солети с кауза, юфка с кауза, кускус с кауза, хляб с кауза, детски солети с кауза.

Организаторите уверяват, че всички събрани средства по време на събитието в събота ще бъдат в помощ и подкрепа на каузата, която са си поставили за 2023 г, а именно да бъдат събрани 500 000 лв. под формата на дарения.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).