in

За купуването на гласове в Бургаско: За първи път се стига до най-високото ниво в йерархията

Снимка: АП-Бургас

Както ви съобщихме през вчерашния ден, задържан е служител на Община Несебър, след като в офиси и имоти, е открита огромна сума пари, предназначени за купуване на гласове. Задържаният мъж е на 49-години.

Полицията и прокуратурата в Бургас имат данни, че сумата е предвидена за търговия с вот преди началото на предизборната кампания за местните избори.

По данни от МВР – Бургас полицията в областта за първи път стига до най-високото ниво в йерархията за предизборно купуване на гласове, а именно човек, който е организирал цялата схема за търговията с вот.

Комисар Станислав Дачев е началник на „Икономическа полиция“ към МВР – Бургас. Той обясни в ефира на Нова телевизия, че сумата, намерена в дома на задържания и впоследствие освободен, трябвало да бъде разпределена към по-ниските нива.

49-годишният мъж трябвало да намери организатори, които да осигурят гласове за местния вот. Полицията вече има данни за произхода на средствата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/