in

Малкият Евгени, превърнал стаята си в музей: Колекционирам, защото просто това ми е в сърцето (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

7-годишният Евгени Генадиев от София е превърнал собствената си детска стая в музей на историята на България. От две години насам той се е отдал на своята страст и продължава да събира вещи от близкото и далечно минало на България. Второкласникът мечтае някой ден да ръководи свой собствен музей.

„Добре дошли в моята стая – музей! Аз съм евгени и съм на 7 години, от град София. Това са стари неща, които навремето са се използвали и са работили с тях”, обяснява малкият колекционер пред Нова телевизия.

„Беше ходил на една екскурзия в Карлово. Ние доста обикаляме из България. Много се е запалил от 5-годишен още и вече 2 години събира тази колекция“, обяснява бащата на второкласника.

„Колекционирам ги, защото просто това ми е в сърцето и обичам. Затова ги събирам“, обясни Евгени, като посочи, че чакръкът и марките са любимитему експонати.

Евгени знае всички български хора и се учи да свири на гайда, тъпан и акордеон.

По публикацията работи: Пламнеа Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/